Samopodgrzewające danie - Kurczak w sosie pieczarkowym
Opis
Nazwa produktu | Gulasz wołowy z kaszą |
---|---|
Wartość energetyczna | 336KJ/80KCAL |
Tłuszcz | 3.9g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0.9g |
Węglowodany | 4.7g |
W tym cukry | 1.3g |
Białko | 6.6g |
Sól | 0.8g |
Skład | Skład: sos pieczarkowy 60% (woda, marchew, cebula, pietruszka, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, olej roślinny rzepakowy, sól ) Mięso z kurczaka 30%, pieczarki krojone 10%. |
Samo-podgrzewające danie zostały przygotowane w oparciu o tradycyjne receptury. 100% polskiego mięsa, ZERO chemii, polepszaczy smaku czy konserwantów. Naturalne, pasteryzowane składniki, skomponowane w idealnych proporcjach. Spełniają najbardziej restrykcyjne normy żywieniowe.
Do jego przygotowania nie potrzebujesz wody, ognia, gazu, kuchenek, palników. Dzięki unikalnej technice samopodgrzewającej się puszki - FUTURE HEAT, możesz zjeść pełnowartościowy, gorący posiłek w kilka minut. Jedna puszka to ok. 400-500 kcal pełnowartościowego, ciepłego posiłku, bogatego m.in. w białko.
Podczas codziennych zadań, gdy nie masz dostępu do bieżącej wody i źródeł energii, samopodgrzewająca się puszka doda Ci siły! Pełnowartościowy i smaczny posiłek będzie gotowy w kilka minut.
Niezależnie od tego czy pracujesz w trudnych warunkach czy aktywnie spędzasz swój czas – miej samopodgrzewającą się puszkę zawsze pod ręką. Twój posiłek będzie gorący w kilkanaście minut, nawet w ulewnym deszczu.
Dostępne w 6 smakach (również Vege)
- Wołowina w sosie pomidorowym
- Kurczak w sosie węgierskim
- Wieprzowina w sosie węgierskim
- Fasolka w sosie pomidorowym
- Fasolka po bretońsku
- Kurczak w sosie pieczarkowym
Sposób użycia:
1. Zdjąć wieczko plastikowe
2. Szpikulec znajdujący się w komplecie wbić najgłębiej jak się da w miejscach zaznaczonych na puszce ( pięć miejsc ).
Po tej czynności puszka zaczyna się samoczynnie podgrzewać, bez żadnego płomienia, ognia, zupełnie bezpiecznie.
3. Następnie otworzyć puszkę zdejmując wieczko łatwo-otwieralne EO.
Odczekać 5-15 minut mieszając potrawę od czasu do czasu.
Po tym czasie danie jest gorące i gotowe do spożycia. Prosto i bezpiecznie.
Nie działa zamrożone. W zimnych warunkach możliwa jest konieczność dłuższego podgrzewania.